- Autor: hacih
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Rajčata | 400 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Mozzarella 45 % | 350 |
Parmezán 25 % průměr | 100 |
Lilek | 500 |
Dochucovadla:
sůl, cukr, bazalka
Energetická hodnota celkem: 7270 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 115,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1818 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 16.8, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit, aby nebyl hořký. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme sekaná rajčata z konzervy, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme. Z lilků osušíme utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji (lze i na suché pánvi jen zlehka opéct). Do zapékací mísy skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarely, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme dokud nespotřebujeme suroviny. Poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které natrháme lístky bazalky (nebo lze i třeba sušené oregano). Nakonec posypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 20 - 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.