TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený lilek

Zpět
  • Autor: hacih
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, cukr, bazalka

Energetická hodnota celkem: 7270 kJ

Bílkoviny (g): 101, Tuky (g): 115, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 67, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1818 kJ

Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 16.8, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit, aby nebyl hořký. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme sekaná rajčata z konzervy, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme. Z lilků osušíme utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji (lze i na suché pánvi jen zlehka opéct). Do zapékací mísy skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarely, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme dokud nespotřebujeme suroviny. Poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které natrháme lístky bazalky (nebo lze i třeba sušené oregano). Nakonec posypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 20 - 30 minut.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři